Aktivera bloggen igen…

judisk skrift
A leather made scroll of Megilat Esther

Livet har sin gång…

Alla barnen har flyttat ut, jag har avslutat mitt huvudsakliga engagemang som heltidspolitiker i Marks kommun, men fortsätter i Kommunfullmäktige och som vice ordförande i Överförmyndarnämnden (minsta ordförandeuppdraget).

Jag fortsätter med min uppgift som verksamhetsledare på Lärjungagården, men har avgått som ordförande efter 6 år.

Sedan 2 år är jag ordförande för Shalom över Israel http://www.shalom.se vilket är väldigt meningsfullt, som ni kommer få läsa i kommande inlägg.

Jag har också blivit antagen som doktorande i Gamla testamentets exegetik vid Åbo Akademi i Finland, även det någon som är mycket meningsfullt och en gammal dröm som gått i uppfyllelse.

Tyvärr fick jag också diagnosen Diabetes typ 2 i slutet av 2017, men har ändrat kost, gått ner över 25 kg och nu i år även börjat träna och har därmed fått bra värden. Från 118 i långtidssocker vid diagnos, och först ned till 42 med bara kostomläggning (och Metformin och Jardiance), men nu ned till 36 med 10 veckors enklare träning på Rehab. Nu har jag börjat träna Styrkelyft (tyngdlyftning) och räknar med att få ännu bättre blodsockervärden. Det ser jag på mina dagliga blodsockerkontroller som jag tar via sticka med blodprov från fingret.

Det har tagit ordenligt tid att fysiskt komma tillbaka i samma form som jag hade innan jag fick diabetes, det är många års övervikt och inaktivitet som skapat insulinresistensen, och troligen också det stressiga livet som heltidspolitiker med möten dagar, kvällar och helger.

Tyvärr har det också inneburit att mina studier blivit lidande, jag har prioriterat att komma tillbaka till god hälsa, och nu också komma i fysisk stark form, och är på god väg.

Nu kommer jag ta tag i mina studier igen, och som ett led i detta vill jag åter börja blogga utifrån mina tankar om den judiske Messias, Jesus, och om GT:s viktiga bakgrund till NT, och den judiska grunden till vår kristna tro, eller tillspetsat: vår tros judiskhet!

Jag har många föredrag som jag hållit under åren på Lärjungagården och på Shaloms konferenser som jag tänker redigera och lägga ut här.

Även en del av det som jag kommer fram till i min forskning tänker jag publicera här.